Ανθρώπινος χώρος (το -0- του arch0trip):
- ο χώρος, τον οποίον (και όπως τον) αντιλαμβάνεται ο (κάθε) άνθρωπος δια των πέντε αισθήσεών του, ο φυσικός χώρος, το περιβάλλον (αντιληπτός χώρος)
- ο χώρος, τον οποίον δημιουργεί ο (κάθε) άνθρωπος με τις ενέργειες, τις πράξεις, τη δράση ή την αδράνειά του, ο ανθρωπογενής χώρος, με την ευρεία έννοια (δημιουργητός χώρος)
- για τον καθένα ο χώρος όπου μέσα του κινείται, τον διαπλάθει και ο οποίος (χώρος) υπάρχει μέσα στον καθένα, κινείται, διαπλάθεται ή/και τον διαπλάθει (προσωπικός χώρος)
- Η "τέχνη" αντίληψης, δημιουργίας και διαδραστικής διαμόρφωσης του χώρου και στις τρεις διαστάσεις και εκφάνσεις του, όπως προσδιορίστηκαν πριν.
- Η κίνηση (φως, ήχος, μετακίνηση κτλ.), δια της οποίας γίνεται αντιληπτός ο χώρος με τις παραμέτρους του, η βιωματική ανάγνωση του χώρου, η διαδικασία δημιουργίας ή/και διάπλασής του.
Αυτά για το θεωρητικό υπόβαθρο του διαλόγου (κι αυτός ταξίδι είναι - καθένας επιβιβάζεται ή αποβιβάζεται σε όποια στάση και προς όποια κατεύθυνση επιθυμεί). Ο διάλογος μπορεί να παραμένει στην τροπόσφαιρα ή να φθάνει υψηλότερα, σε μια προσπάθεια διεύρυνσης και εμπλουτισμού του κοινού καθημερινού ανθρώπινου χώρου.
Πλαίσιο διαλόγου
Κάθε διανθρώπινη σχέση (ο διάλογος είναι), για να είναι γόνιμη, πολυδιάστατη και ανθεκτική (στον χρόνο και στις κακοτοπιές), οφείλει να κινείται και να εξελίσσεται μέσα σ' ένα πλαίσιο κανόνων (σεβαστών απ' όλους).
Επιγραμματικά:
- Σεβασμός του χαρακτήρα και της θεματολογίας του ιστολογίου
- Σχολιασμός και συζήτηση - όχι μιζέρια
- Θέση - όχι άρνηση
- Καθαρός λόγος - όχι υπονοούμενα και υπαινιγμοί
- Σοβαρότητα, αξιοπρέπεια - όχι χυδαιότητα
- Τεκμηριωμένες γνώμες και απόψεις - όχι συνθήματα
- Προτάσεις - όχι αφορισμοί
- Κριτική (θετική ή αρνητική) έργων, ενεργειών, πράξεων - όχι προσώπων
- Καθαρή γλώσσα (ελληνική, αγγλική κτλ.), όχι ανάμεικτη (εξαιρούνται οι δόκιμοι όροι) - αποφυγή άναρθρων κραυγών, πρόχειρων ή εφήμερων εκφράσεων κτλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου